Black Friday-festen fortsätter nästan oberörd idag

"Den sista riktiga readagen".

I dag är det Cyber Monday vilket för många e-handlare innebär en fortsättning på Black Friday-kampanjerna, men under nytt flagg. Vissa kompletterar med nya erbjudanden medan andra tar fram en helt ny kampanj. Det verkar dock inte vara speciellt många som avslutar kampanjandet helt, i all fall inte enligt PriceRunner.

Det som står klart i PriceRunners siffror är att köpfesten fortsätter, i alla fall i form av e-handlarnas rabatter. PriceRunner meddelar nämligen nu på morgonen att det är lika stora rabatter idag som under Black Friday.

Annons
Annons

- Statistik från PriceRunner vid klockan 07.30 på måndag morgon visar att det är rea på 20 procent av produkterna och snittrabatten är 17 procent. Det kan jämföras med Black Friday då det var rea på 22 procent av produkterna och snittrabatten var 17 procent, skriver företaget i ett pressmeddelande.

10 dagar av rea

Enligt PriceRunner så startade Black Friday-rean den 16 november och har nu hållit på i tio dagar.

- Cyber Monday är avslutningen på den tio dagar långa Black Friday-rean. Ska man handla julklappar, kan man lika gärna passa på nu på den sista riktiga readagen. Då spar man normalt pengar jämfört med priserna under december och får dessutom julklapparna i tid, säger PriceRunners vd Nicklas Storåkers.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!