Blacksnow får miljoninvestering – ska erövra Sverige

Stylepit-grundare och tidigare vd i Roliga Prylar går in i nätbutiken.

Den danska nätbutiken Blacksnow har funnits i Sverige sedan en tid tillbaka men gör nu en nysatsning i vårt avlånga land. Detta efter att ha fått in flera nya investerare.

Christian Bjerre Kusk, en av grundarna av e-handeln Stylepit, har tillsammans med Troels Johannesen, tidigare vd på Roliga Prylar, och investeraren Allan Muff Lassen gått in med ett “sjussiffrigt belopp” i den danska skidsportbutiken.

Annons
Annons

"Outnyttjad potential i Sverige"

Troels Johannesen berättar att han vill utnyttja sina erfarenheter från sin tid från Roligaprylar.se, för att skapa ytterligare tillväxt för Blacksnow i Sverige.

LÄS ÄVEN: Roliga Prylar drivs vidare av Troels Johannesen

- De senaste åren har Blacksnow upplevt kontinuerlig tillväxt i Danmark. Samtidigt har vi sett en outnyttjad potential i resten av Skandinavien och i synnerhet Sverige, där marknaden för skidåkning och vintersport är betydligt större än i Danmark. Det kändes därför som en självklarhet att lägga i en högre växel där, säger Troels Johannesen.

Även om Blacksnow redan har en svensk nätbutik så ska det nu handla om “en betydligt större investering” och ett kompetent nordiskt team.

- Vi kommer bland annat att använda oss av teamets expertkunskaper för att skapa en egen klädkollektion, berättar Troels Johannesen.

"Ett vinnande koncept"

Christian Bjerre Kusk ser samtidigt stor potential i Blacksnow då nätbutiken sägs erbjuda mer än bara produkter.

- Blacksnow har helt klart en USP i vår relation till kunden som den bästa rådgivaren inom området på marknaden. Kunderna hungrar efter verksamheter som kan sälja mer än blott en produkt, och där tror jag att Blacksnows profil med ett team av experter inom området som kan guida den enskilda kunden till rätt utrustning till hans eller hennes behov och profil är ett vinnande koncept, säger Christian Bjerre Kusk.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!