Bring kör hela vägen fram till jul för E-handlarna

Bring meddelar nu att de satsar på hemleveranser under julen. Tillsammans med två kända nätbutiker ska det gå att e-handla sina juklappar i sista minuten med hemleverans. Något som ska förlänga årets julhandel på nätet.

Fraktleverantören Bring meddelar tillsammans med nätbutikerna Nelly och Stylepit att de förlänger årets julhandel på nätet.

Hemleverans till dörren skall nämligen erbjudas hos Nelly fram till den 23:e december i storstadsområden i Sverige, Norge och Danmark.

Annons
Annons

– Julen är en viktig och intensiv period i handeln. I år förväntas julhandeln via nätet att slå nya rekord, trots att den ofta tar slut flera dagar innan jul. Nu förlänger vi julhandeln på nätet, säger Mathias Parkhagen på Nelly.

Kunderna slipper trängas

Hemleveranserna som även sker på lördagar skall alltså förlänga årets näthandel och Sïmon Saneback, VD på Stylepit.se, tror att bekvämligheten kan vinna över många konsumenter.

– Köparna vill ha bekvämlighet när de handlar och vad kan vara enklare än att få paketen ända hem till dörren? Det är lika smidigt att handla på webben som i vanlig butik, men man slipper stressen och trängseln på utlämningsställena, säger Sïmon Saneback på Stylepit.se.

Är du sent ute med e-julhandlandet ska det alltså gå bra att shoppa nära inpå julafton både hos Stylepit och Nelly. Hos Nelly sker leveransen dagen efter och hos Stylepit ska 21:a december klockan 23:59 vara sista minuten att shoppa julklapparna. Förutsatt att du bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Danmark före Sverige

Handlar man på Nelly bör man kunna sitta med en glögg framför datorn under förmiddagen på söndagen den 22:a och i lugn och ro klicka hem diverse juklappsplagg. För att sedan få det hemlevererat under den 23:e december, senast runt klockan 21:00.

– I Danmark, där både Bring och StylePit är verksamma, har man kommit längre än i Sverige. Där är konsumenterna vana vid att få leveranser hem eller till sin arbetsplats. Det är givetvis en möjlighet för e-handelsföretag att utvecklas även på den svenska marknaden, säger Johan Holgersson, kommersiell chef Bring Parcels & Express.

Annons
Annons

Att fraktleverantörer vill förlänga julhandeln för e-handlarna är inte ett nytt tilltag. Förra året satsade Posten på lördagsutdelning och i år har Schenker meddelat att de kommer köra ut paket till ombuden i storstadsområdena på lördagen.

En förlängning av e-julen är dock alltid uppskattad och förhoppningsvis får vi se en ännu större uppslutning kring att få ut paketen nära inpå julafton nästa år.

 

Källa: Press (1, 2)

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!