Bring tar upp kampen med Posten kring E-handeln

Bring Citymail och DHL har ingått ett samarbete som innebär att man kommer att leverera stora brev i sitt vanliga postflöde. I och med samarbetet tar Bring upp kampen med Posten på den svenska e-handelsmarknaden.

Redan förra året gick det rykten om att Bring planerade att ta upp kampen med Posten och ge sig in på den svenska e-handelsmarknaden. Vi skrev då att de i ett samarbete med DHL skulle få ta del av DHL:s distributionsnät och servicepoints i Sverige.

Nu har Bring Citymail och DHL Freight tillsammans tagit fram en lösning för att leverera stora brev i Bring Citymails vanliga postflöde. Något som gör att Bring på allvar kan konkurrera med Posten.

Annons
Annons

– Efterfrågan på att skicka stora brev ökar i takt med att e-handeln ökar. Att kunna leverera stora brev i vårt vanliga postflöde är en förutsättning för att vi ska ha ett bra erbjudande till våra kunder. Samarbetet med DHL ger oss en optimal hantering av de försändelser som vi inte kan dela ut direkt till brevlådan, säger Patrik Östberg, vd på Bring Citymail.

Med start i november

Bring Citymail kommer först att försöka dela ut de stora breven, men om de inte går ner i brevlådan och mottagaren inte är hemma, så aviseras de för uthämtning på DHL:s närmaste utlämningsställe.

Det ska finnas över 1 300 utlämningsställen, så kallade DHL Service Points runt om i landet, i affärer, kiosker och bensinstationer. Den nya tjänsten lanseras under november månad för att vara i full gång inför julhandeln.

Vi har tidigare skrivit om hur Posten börjat ställa om för en framtid med e-handel, något som nu även Bring verkar göra i och med det nya samarbetet.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!