Bröder öppnar dörren till det franska köket med AirDine

Med hjälp av den nya restaurang-appen AirDine ska Filip och Simeon Johansen förvandla en etta på 24 kvadrat till en fransk restaurang.

I förra veckan berättade vi om den nylanserade svenska appen Airdine som fungerar som ett Airbnb för middagar. Men istället för en sovplats, kan man boka en middag hemma hos någon man inte känner.

Ett upplägg som bröderna Filip och Simeon Johansen fastnat för. Tillsammans, i en liten etta i centrala Malmö, ska man snart arrangera sin första middagsbjudning, skriver Skånska Dagbladet.

Annons

Storebror Simeon, 18 år, står för lägenhet och diskning medan lillebror Filip, som går en kockutbildning på HRS, Hotell- och restaurangskolan i Köpenhamn, kommer att agera kock.

– Vi gillar utmaningar båda två, och Filip är jätteduktig på matlagning. Vi har också gjort ett avtal med Bondens skafferi att de ska leverera goda skånska råvaror till oss, säger Simeon Johansen till tidningen.

Fullbokat till premiären

De båda bröderna har namngett sin ”krog” Edible by Johansen, och bordsbokningen kommer alltså att ske via AirDine som även förmedlar betalningen.

Premiären är ikväll och för det ringa priset av 250 kronor får man som gäst avnjuta en trerätters middag med en fransk touch och lamm till huvudrätt.

Kvällens bjudning har varit fullbokad sedan i tisdags och för Filip, som har matlagning som sin stora passion, är det ett sätt att utveckla sin talang och testa sina kunskaper.

– Man får chansen att utveckla sin matlagning, och samtidigt får vi glada gäster och gemenskap, säger Filip Johansen.

Annons