Byggde rekordstort robotlager – orderökade med 11 procent

Kan bli världens största robotlager för livsmedel.

Kunderna handlar oftare, men snittordervärdet ligger kvar på i princip samma nivå. Den slutsatsen drar den brittiska nätmataktören Ocado, som sedan i somras har två lager. På båda två sköts plocket av robotar.

LÄS ÄVEN: Jätten Ocado visar upp sitt robotlager i unik film

Annons
Annons

283 000 order i veckan

Ocados nyöppnade lager ligger i Erith i sydöstra London, och har enligt e-handlaren potential att bli världens största inom sin nisch. Efter 14 veckors verksamhet hade lagret i Erith kommit upp i 20 000 order, något som tog företagets andra lager i brittiska Andover 15 månader att lyckas med.

För närvarande ska Ocado hantera 283 000 order i veckan, vilket enligt en artikel i Internet Retailing ska vara en ökning på 11,4 procent jämfört med förra året. Företaget, vars robotteknik tidigare i år plockades upp av Ica, ska under sommarmånaderna ha nått en omsättning på 348,6 miljoner pund - eller över fyra miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: Ocado avslöjar fördelarna med Icas nya robotlager

Snittordervärdet: 1 200 kronor

Enligt Ocado hjälper robotlagren till att möta kundernas efterfrågan, vilket i sin tur leder till att fler väljer att lägga beställningar.

- Vi är stolta över att i sommar ha öppnat vårt lager i Erith i tid och enligt vår budget. När det når sin fulla kapacitet kommer det att vara det största automatiserade lagret för online-livsmedelsbutiker i världen, säger Ocados vd Tim Steiner i en kommentar.

Ocados snittordervärde ligger för närvarande på 106,26 pund per beställning, vilket kan jämföras med 106,25 pund vid samma tidpunkt förra året. Det motsvarar drygt 1200 svenska kronor.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!