Bygghemma omsatte 1,7 miljarder: ”Snabb tillväxt”

"Finland var särskilt tillfredsställande".

I dag släppte Bygghemma Group nya siffror för andra kvartalet i år. Koncernen, som bland annat driver e-handeln bygghemma, finns i Norge, Danmark och Finland. Via sin e-handel säljer de verkyg, belysning, trädgårdsartiklar och byggvaror. Förutom sin onlineshop har Bygghemma både visningsbutiker och specialistbutiker runt om i Norden. Företaget är börsnoterat sedan 2018. 

LÄS ÄVEN: Nu är Bygghemma på börsen - så blev aktiepriset

Annons
Annons

För andra kvartalet i år omsatte bygghemma.se 1 709 miljoner kronor. Detta jämfört med 1 418 miljoner kronor för samma period förra året. Bygghemmas omsättning steg med hela 20,5 procent.

- Under det andra kvartalet fortsatte vi vår snabba tillväxt. Med en total försäljningstillväxt i kvartalet på 20,5 procent och en organisk tillväxt på 8,6 procent stärkte vi ytterligare vår ledande position som den största noterade e-handelsaktören mot konsument i Norden, skriver tillförordnad vd Martin Edblad i förordet till rapporten.

Rörelseresultatet exklusive IFRS 16-effekter uppgick till 90 miljoner kronor.

Stark utveckling i Norden

Enligt vd Martin Edblad går utvecklingen för Bygghemma speciellt bra i Finland. 

- Utvecklingen i Finland var särskilt tillfredsställande och vår marknadsledande position förstärktes ytterligare. De övriga nordiska länderna, inklusive den betydande svenska verksamheten, utvecklades också starkt. När vi ser tillbaka på de senaste tre kvartalen kan vi konstatera att koncernen utvecklas i linje med våra förväntningar, skriver han.

Förutom det skriver han att koncernen har lyckats öka ordervärdet per kund. Ett utökat produktutbud och nya digitala lösningar ligger till grund för det, menar han. 

Bygghemma-koncernen växer

I maj i år förvärvade koncernen onlinebutiken Lampagallerian vilket vi tidigare har kunnat berätta om.

LÄS ÄVEN: Jätten Bygghemma köper upp heminredningsbutik på nätet 

Annons
Annons

Det är inte första gången som Bygghemma koncernen förvärvar nya företag. De har tidigare köpt in sig i onlinehandeln Furniture1 och nu senast VVSKupp.no. 

LÄS ÄVEN: Bygghemma köper ledande hundramiljonersbolag

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!