Bygghemma pan-nordiskt efter danskt nyförvärv

Bygghemma.se breder ut sig i Norden. I slutet av förra året gjorde man sitt intåg i Norge och Finland, nu är det dags för Danmark. Bygghemma meddelar att man genom sitt förvärv av danska Billigbyg.dk, stärker sin position som Nordens ledande renodlade e-handelsföretag inom gör-det-själv sektorn.

I oktober 2012 förvärvades Bygghemma den ledande finska e-handeln inom tunga byggvaror, Taloon.com, och i november lanserades även Bygghjemme.no i Norge. Nu har man även köpt upp den danska nätbutiken Billigbyg.dk, något som gör att man nu finns i fyra nordiska länder.

– Vi är mycket glada och stolta att genom vårt senaste förvärv, Billigbyg, kunna tillkännage att Bygghemma förstärker sin ställning som den ledande pan-nordiska aktören inom försäljning av byggvaror, trädgårdsprodukter och heminredning på Internet, säger Bygghemmas vd och koncernchef, Mikael Olander.

Annons
Annons

Ledande i respektive länder

Både Billigbyg.dk och Taloon.com grundades år 2004 och är i dag bland de ledande nätbutikerna för tunga byggvaror i Danmark, respektive Finland. Taloon.com anses också vara den näst största renodlade aktören på nätet för byggvaror och heminredning i Finland totalt sett.

– Genom förvärven av Taloon.com i Finland och Billigbyg.dk i Danmark har vi knutit till oss två aktörer med stor erfarenhet av, och yttersta kompetens inom e-handel av byggvaror, samt fått access till de snabbt växande gör-det-själv marknaderna på Internet i Finland och Danmark. Vi har härmed nått vårt delmål att expandera Bygghemma till en pan-nordisk aktör och samtidigt lagt grunden för vår strategi att etablera Bygghemma som en ledande e-handelsaktör inom gör-det-själv sektorn i norra Europa, säger Mikael Olander.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!