CDON Group rusade på börsen efter bankbesök

E-handelskoncernen CDON Group har haft en tung tid på börsen. Under det senaste året har aktien tappat 40 procent men nu verkar det ha vänt, och det rejält. Tidigare i veckan steg aktien med 11 procent och har legat kvar sedan dess.

CDON redovisade ett minusresultat på 90,4 miljoner kronor efter skatt för förra årets fjärde kvartal. Även för helåret 2012 var det röda siffror. Men de siffrorna till trots har försäljningen ökat kraftigt, och tidigare i år gick man ut och vinstvarnade.

Och i onsdags steg även aktien med 11 procent och var vid ett tillfälle uppe på 38.70 kronor, den högsta nivån sedan början av januari. I dag vid klockan 13.00 ligger aktien kvar vid ungefär samma nivå på 38.60 kronor.

Annons
Annons

Banken på besök

Enligt Dagens Industri ska Handelsbanken finnas bland de största köparna och stod för 54 procent av handeln. Även SEB Enskilda, som tydligen ska ha varit på besök hos dotterbolaget Nelly har varit aktiva.

De verkar tro på kommande marginalförändringar och stod för 25 procent av handeln under onsdagen.

– Vi kommenterar inte aktierörelsen eller hur marknaden bedömer analytikernas beskrivningar. Det är mer att de fick träffa Magnus Månson och de måste ha gillat vad de såg, säger Fredrik Bengtsson, IR-ansvarig på CDON.

 
Källor: DI, E24 Börs

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!