Collector lanserar ny betalmodul för Magento

Efterfrågan på betalmoduler från e-handlare som använder sig av öppna plattformar ökar allt mer. Något som Collector lyssnat på och nu har man tagit fram en egen Magento-modul för att fler enkelt ska kunna starta en e-handel.

För några veckor sedan skrev vi om hur e-handelsleverantören Memnon lanserade en transportmodul för Magento. Nu får e-handlare som använder den öppna plattformen ytterligare en modul att använda sig av, fast den här gången för att hantera betalningar.

– För e-handlaren innebär Magento-modulen att de snabbt, utan någon extra utveckling, kan börja använda Collectors betaltjänster i sin shop. Betaltjänster som fakturabetalning kan adderas utan att e-handlaren behöver investera tid och pengar på utveckling, säger Lena Apler, CEO Collector.

Annons
Annons

Den nya modulen är anpassad så att både små och stora e-handlare enkelt ska kunna administrera sina fakturor och hantera orderflöde på ett överskådligt sätt.

– Vi har sett ett ökat behov från marknaden av enkla plattformar för e-handel som Magento. En stor integration kan ibland vara ett hinder för en mindre aktör men det ska inte vara utvecklingstid som avgör hur snabbt man kan komma igång med sin e-handel, säger Lena Apler.

En av världens största plattformar

Magento är i dag en av världens mest använda e-handelsplattformar med över 150 000 användare. Vi har tidigare sett hur flera befintliga och nya e-handlare som Animail, Gymkompaniet och Harald Nyborg valt att använda sig av den öppna plattformen.

Utvecklingen av den nya betalmodulen har skett tillsammans med de norska utvecklarna Trollweb. Modulen lanserades i april i år och ska fungera för e-handel i samtliga nordiska länder.

– Vi utvecklar kontinuerligt våra kunderbjudanden. Att införa Collector-modulen ger en ny viktig funktionalitet i vår strävan att förenkla förfarandet kring uppstart av e-handel. Vi på Trollweb ser mycket positivt på samarbetet med Collector. Integrationen är igång hos flera kunder och har tagits emot bra. Vår bedömning är att denna lösning är väl genomtänkt i både struktur och funktion.  Vi kan dessutom lätt uppdatera modulen vilket gör att vi känner oss trygga vid leverans”, säger Richard Kingfelt, CEO Trollweb Sverige.

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!