DB Schenker Privpak nu även i Danmark

Nu kan svenska e-handlare skicka paket till sina danska privatkunder med DB Schenker Privpak. I dag skickas de första paketen och man har redan skrivit avtal med ett flertal e-handelsföretag.

DB Schenker Privpak, en pakettjänst för distans och e-handelsföretag som har leveranser till privatpersoner, har funnits i Sverige och Finland under en längre tid. Från och med idag kommer man även att erbjuda distribution till Danmark via ett rikstäckande nät med fler än 1 000 paketombud över hela Danmark.

– Det här betyder att vi kraftigt stärker vår närvaro med bra distributionslösningar på den nordiska marknaden. Vi ser Danmark som en intressant marknad med stor potential. Vi har ett vasst erbjudande så vi planerar nu att ge våra konkurrenter en riktigt tuff match, säger Tina Rundström, VD DB Schenker Privpak.

Annons
Annons

Når ombuden följande dag

Sorteringen kommer att ske i Tåstrup, strax utanför Köpenhamn, därifrån sprids sedan paketen till paketutlämningsställen över hela Danmark. Sorteringen sker under kvällstid och paketen når ombuden dagen därpå.

– General Logistics System, GLS, är vår samarbetspartner i Danmark. De bedriver en omfattande paketdistribution inom Europa och har ett brett nätverk av butiker, så kallade ”Pakke Shops”, i Danmark som vi kommer att använda som utlämningsställen, säger Tina Rundström.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!