Dagen då e-handelsreturerna ökade med 80 procent

"Takeback Wednesday" slog till.

Den 2 januari, som i år inföll på en onsdag, blev en omfattande returdag för många e-handlare. Enligt siffror från Royal Mail innebär dagen 80 procent fler returer i Storbritannien jämfört med en genomsnittsdag under december. Det enligt ett pressmeddelande från fraktbolaget, som kallar den aktuella dagen "Takeback Wednesday".

Anledningen till att returerna förväntades vara ovanligt många just under onsdagen är förstås att ett stort antal oönskade julklappar skickas tillbaka till butikerna de beställdes ifrån. Dagen var också den första vanliga vardagen efter jul och nyår, vilket trissade upp prognosen.

Annons
Annons

Returnerar minst en vara i månaden 

Exakt hur många paket som skickades tillbaka under onsdagen har inte delgetts, men med tanke på att Storbritannien är ett av världens ledande e-handelsländer så är det förmodligen inga små mängder det handlar om.

Enligt en tidigare undersökning från Royal Mail undviker sex av tio brittiska e-handelskunder att handla från sajter som är svåra att returnera till. Genomsnittskonsumenten i landet skickar tillbaka minst en e-handlad vara i månaden. Hemelektronik och kläder hör till de kategorier där andelen returer är som störst.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!