Dansk modejätte öppnar upp sin e-handel för Sverige

Modeföretaget Noa Noa som är ett av Danmarks ledande modemärken vill stärka sin närvaro i Sverige. Sedan tidigare har man ett 20-tal egna butiker i landet men nu öppnar man även upp sin webbshop för den svenska marknaden.

Noa Noa som ägs av privatkapitalbolaget Axcel omsatte under 2011 över 500 miljoner danska kronor och har cirka 330 anställda. I sortimentet finns det förutom damkläder och accessoarer, även barnkläder som vänder sig till flickor mellan 0-12 år.

Man har 180 konceptbutiker i 25 länder och ytterligare 1 000 butiker över hela världen. I Sverige har Noa Noa 20 egna butiker och man säljer även via olika återförsäljare. Nu gör man även en satsning på nätet med en e-handel för den svenska marknaden.

Annons
Annons

– Sverige har alltid varit en viktig marknad för Noa Noa, både för våra butiker och våra återförsäljare, så att starta webshop i Sverige är ett lika naturligt som strategiskt steg för oss i vår fortsatta etablering i Sverige, säger Anne Marx, online manager på Noa Noa.

Inte på svenska

Noa Noa har sedan 2012 haft en webbshop i Danmark och i samband med att man även öppnar upp den för den svenska marknaden, så lanseras även försäljning via nätet i Tyskland och Storbritannien.

För tillfället är e-handeln tillgänglig i åtta länder men än så länge finns webbshopen endast på engelska, tyska eller danska. Någon svensk översättning eller version ska det inte finnas några planer på.

Utöver dessa marknader så kommer även ett urval av andra europeiska länder få möjlighet att handla från Noa Noa via en allmän webbshop.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!