Delivery Hero hungrar efter tillväxt med ny investering

Matbeställningstjänsten Delivery Hero fortsätter med full fart framåt. Efter att man nyligen köpt upp en tysk konkurrent har det återigen trillat in lite pengar. Den senaste investeringen på 350 miljoner dollar kommer att användas på befintliga marknader, och för att bli nummer ett där man inte redan är det.

Det är drygt tre veckor sedan Delivery Hero köpte upp den tyska konkurrenten Pizza.de, och i samband med det värderades bolaget till den nätta summan av 1 miljard dollar. Men matbeställningstjänsten verkar inte ta några tupplurar på maten.

Nu har man fått in ytterligare kapital i kassaapparaten, närmare bestämt 350 miljoner dollar. Det innebär att att Delivery Hero fått in 520 miljoner dollar bara i år, och 635 miljoner dollar totalt sedan starten 2010.

Annons
Annons

Svenska pengar

Den senaste finansieringsrundan leddes av de befintliga investerarna Insight Venture Partners and Kite Ventures, men även det svenska investmentbolaget Vostok Nafta, som har investerat i ett antal ryska företag som Avito, GetTaxi och Yell.ru finns med på ett hörn.

Delivery Hero säger att pengarna kommer att investeras på befintliga marknader, främst Tyskland och Storbritannien. Om det innebär organisk tillväxt eller om det kommer att ske fler förvärv likt Pizza.de avslöjar man dock inte.

– På några av våra marknader är vi ännu inte marknadsledande men vi kommer att använda den här investeringen för att nå vårt mål. Att bli klar etta på varje marknad som vi verkar på, säger Niklas Östberg, vd för Delivery Hero.Källa: TechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!