Deras boxar ska hjälpa kvinnor världen över

Den nya prenumerationstjänsten Your Happy Period ska skicka ut mensskydd och samtidigt göra en insats för kvinnor runt om i världen.

Yoppie ”Your Happy Period” startades med målet att göra allas mens lite gladare!

Så beskriver grundarna bakom prenumerationstjänsten Your Happy Period den nya boxtjänsten på företagets sajt. En gång i månaden skickar Your Happy Period, eller Yoppie som företaget också kallar sig, ut en box innehållande ekologiska mensskydd till sina prenumeranter, helt enkelt för att göra det vardagliga livet för kvinnor lite enklare.

Annons

- Vi lanserade tjänsten i slutet av september 2016 och har sedan dess vuxit varje månad och har numera Yoppies över hela Europa. Tanken är att vi inom en kort framtid ska kunna erbjuda mer än bara tamponger, säger Daniella Peri, en av företagets grundare.

Vill hjälpa flickor till bättre chans

Men det praktiska är bara en del av Your Happy Periods koncept. Daniella Peri och hennes medgrundare Nova Hoffman Bermejo bestämde sig tidigt för att de med sitt företag ville göra skillnad för flickor och kvinnor utanför västvärlden.

Därför lovar tjänsten att för varje Yoppie-box som skickas ut, även skänka en månadsförbrukning av trosor och mensskydd samt information om mens och hälsa till en flicka i något av världens utvecklingsländer.

- Vi vill uppmärksamma de stora problem som finns i världen med över 100 miljoner flickor som saknar lämpliga mensskydd. Mensen innebär därför att de missar skoltid eller hoppar av skolan. Det i sin tur innebär att deras chans att utvecklas i samhället minskar, konstaterar Yoppies grundare på sin sajt. 

"Spännande att starta eget som ung kvinna"

Yoppie-boxen är inte den första prenumerationsboxen inom sitt område. Vi har till exempel berättat om My Bloody Box som också skickar ut mensskydd. Men enligt Daniella Peri ser hon och Nova Hoffman Bermejo de andra tjänsterna som potentiella samarbetspartners snarare än konkurrenter.

- Vi gillar denna typ av prenumerationstjänster och deras koncept. Kvinnor ska ges möjlighet att skräddarsy sitt egna menstruationsskydd idag. Förhoppningsvis i framtiden, kommer deras kunder kunna välja ett ekologiskt mensskydd, en Yoppie-tampong som är bättre för kroppen och miljön men även hjälper en flicka i världen.

Daniella Peri och Nova Hoffman Bermejo hade arbetat i ungefär ett och ett halvt år med sitt företag innan det var dags för lansering i september förra året.

- Det är otroligt spännande att som ung kvinna lämna trygghet med arbetsplats och lön och istället starta eget. Speciellt i en industri som innehåller mycket män och storbolag, avslutar Daniella Peri.

Annons

Annons