Detta kan rädda svensk näthandel under nästa månad

Mars skonas från högtiden.

I slutet av förra veckan så varnade vi för den värsta försäljningen på året. Februari är nämligen här och det är historiskt sett årets sämsta månad för e-handlare. Detta faktum tar förstås dagens Analysbrev upp, men vi får också slutbetyget för januari.

LÄS ÄVEN: Håll i er - nu dalar försäljningen rejält inom e-handeln

Annons
Annons

Januari visar sig inte vara någon toppenmånad den heller. Försäljningen ökade endast med 8 procent och även om orderingången var något bättre så slutade den på plus 10 procent, jämfört med i fjol.


Intäkterna steg med 8 procent under januari

En ganska kass månad kommer nu alltså att följas av en ännu sämre, i alla fall sett till helåret. Det finns dock ett ljus i tunneln.

- Bättre tider är dock att vänta. Mars månad ligger inte allt för långt bort. Och eftersom att ingen av årets påskdagar ligger i mars, kommer vi högst troligen att se betydligt roligare siffror då. Vi tittar närmare på detta i nästa månads analysbrev, så missa inte det, skriver vår analytiker Joakim Andersen i Analysbrev #35.

Ni kan prenumerera på Analysbrevet på följande länk. Det går även att läsa dagens brev på denna länk. Vill ni själva hålla koll på statistiken så kan ni bli medlemmar i Ehandel.se Analytics, som är helt gratis för e-handlare.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!