Vill rädda naturen – skänker till Naturskyddsföreningen

E-handelsprofil låter 10 procent gå till välgörande ändamål.

E-handelsprofilen Tim Svensson, som en gång i tiden startade plattformen E-butik, driver tillsammans med sin bättre hälft Erika Stenlund numera en e-handel vid namn Arty Swede. E-handeln säljer konst, främst tavlor, och har på så vis fått kontakt med Veronica Ballart Liljas, som är illustratör och bosatt i New York.

LÄS ÄVEN: Krönika: En oberoende aktör behövs i e-handelsbranschen

Annons

Skänker tio procent av försäljningen

Arty Swede kommer nu att sälja en av hennes kollektioner, "Swedish Species", som utgörs av illustrationer av utrotningshotade växter och djur från den svenska naturen. Kollektionen är framtagen för att bidra till Naturskyddsföreningens arbete med bevarandet av landets alla unika djur- och växtarter. Därför kommer tio procent av försäljningen också att gå oavkortat till föreningen.

Illustrationerna är utformade som posters och är tryckta på ett obestruket och miljömärkt premiumpapper. Motiven är i akvarell och blyerts och kommer nu att sälja i en begränsad upplaga om 200 exemplar.

- Att kunna bidra till att bevara våra svenska arter, i dessa tider av klimatförändring känns viktigare än någonsin. Därför är vi som nystartat företag stolta över att kunna efterskänka en del av vinsten till Naturskyddsföreningen, säger Erika Stenlund i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: E-handlarens gratisposter ska hålla liv i metoo

"En hyllning till vår ekologiska mångfald"

Veronica Ballart Liljas har tidigare bland annat haft sina motiv på svenska frimärken och hon är nu glad att ha fått chansen att få sina illustrationer av utrotningshotade växter och djur sålda i Arty Swedes e-handel.

- Illustrationerna är en hyllning till vår ekologiska mångfald. Jag har alltid varit förtjust i och inspirerats av den klassiska skolplanschen. Att få illustrera våra arter och samtidigt sprida kunskap kändes som en bra kombination. Speciellt till den yngre generationen då det finns risk att vissa arter kan dö ut, säger Veronica.

Arty Swede startades i oktober 2017. Sedan dess ska företaget ha haft 5000 kunder och under hösten planeras expansion till fler länder.

Annons
Annons