E-handeln blev pessimistisk när sommarvärmen drog in

"Brukar tillhöra de svagaste månaderna för många e-handlare".

Den varma sommaren har blivit vida omtalad, och rapport efter rapport har visat hur det ovanliga vädret har påverkat handeln. Nu kommer Svensk handel med siffror som visar att vädret inte bara påverkade handeln, utan även också handlarnas förväntningar för framtiden.

Enligt Svensk Handels Handelsbarometer minskade framtidsindikatorn, som är en form av mått på handlarnas förväntningar på framtiden, med 3,1 enheter i augusti. Värst var tappet för dagligvaruhandeln, som efter det ihållande eldningsförbudet tappade 6,4 enheter på skalan.

Annons
Annons

Digitaliseringstrenden hetare än någonsin

Även e-handlarna visade upp minskad entusiasm, med svagare förväntningar på både framtida försäljning och antal anställda. E-handeln tappade 1,9 enheter på Svensk Handels skala, men ligger fortsatt flera enheter ovanför handeln i stort.

- Sommaren brukar tillhöra de svagaste månaderna för många e-handlare. Även om e-handlarnas optimism svalnat under sommaren är digitaliseringstrenden hetare än någonsin, säger Svensk Handels vd Karin Johansson i ett pressmeddelande.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!