E-handeln i Indien kan skapa 150 000 nya jobb

Det bokstavligen regnar jobb inom den indiska e-handelssektorn. Enbart under de kommande fem månaderna väntas det anställas 15 000 nya medarbetare, och så tror man det kommer att fortsätta. Inom en treårsperiod kan det skapas runt 150 000 nya jobb inom e-handeln.

E-handeln i Indien kan stå inför sitt stora genombrott. Landet har världens näst största befolkning och därmed ett rejält kundunderlag. 2013 såg man också en tillväxt på 80 procent och e-handeln omsatte någonstans mellan 13-16 miljarder dollar.

Något som väntas fortsätta de närmaste 5-6 åren, och det kan leda till en hel del nya arbetstillfällen. Enligt vissa uppskattningar kan antalet jobb under de närmaste 2-3 åren öka med 20-25 procent årligen. Vilket i sin tur betyder att det inom den perioden kan skapas runt 150 000 nya jobb.

Annons
Annons

– Vi ser mycket optimistisk på e-handelssektorn i Indien. Det finns nästan 200 nystartade företag med riskkapital i ryggen och flera hundra som är på väg i samma riktning. Vi tror att under de närmaste 2-3 åren kommer denna sektor att skapa minst 150 000 jobb, säger Joseph Devasia, vd för Antal International Network India.

Kan bli miljonärer

Det är inte bara nya jobb som skapas tack vare e-handeln. Den stora efterfrågan på personal, både med spetskompetens, och på lägre nivå, gör att lönerna inom sektorn ökar. Mellan 2013 och 2014 ökade lönerna med 10-40 procent.

Det delas också ut optioner till de anställda som mycket väl kan göra dem till miljonärer i framtiden, något som vi såg hända när Alibaba börsnoterades.

– Vi är i nivå med de flesta andra e-handelsföretag i form av lön. Tillsammans med lönedelen, lockar aktieoptioner en hel del talang eftersom industrin ser en massiv tillväxt, säger Rajiv Srivatsa, informationschef och grundare av Urban Ladder som säljer heminredning på nätet.

 

Källa: Times of India
Foto: Narender9

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!