E-handeln tog över – anrikt modevaruhus tvingas stänga

"Förr gick man alltid till den lokala butiken för att handla, men så är det inte längre".

Att e-handeln har kommit att förändra sättet vi handlar på, är förstås välkänt sedan länge. Så sent som i förra veckan kunde vi rapportera att 90 000 brittiska jobb hade försvunnit på ett års tid, som en följd av de förändrade handelsvanorna.

LÄS ÄVEN: E-handeln krossar fysisk handel - 90 000 jobb försvann på ett år

Annons
Annons

"Känns oerhört tufft"

Men även här på hemmaplan har e-handelsboomen delvis kommit att innebära tråkiga nyheter för anställda inom handelsbranschen. Nu meddelar ägarna av den klassiska modebutiken CGC i Karlstad att de inte längre kan stå emot e-handelstrycket. Enligt Nya Wermlands-tidningen slår CGC igen för gott den 31 januari 2019.

- Givetvis känns det oerhört tufft att meddela det här beslutet. Dels för att det är en klassisk butik som ska stänga, men också för att vi nu är 13 fastanställda som behöver hitta nya arbetsplatser, säger CGC:s vd Calle Carlsson till NWT.

CGC har haft öppet sedan 1924 (foto: CGC.se)

Ingen egen e-handel

Enligt tidningen finns det flera orsaker till varför butiken läggs ner, men e-handeln och det förändrade köpbeteendet lyfts fram som en av dem.

- Jag har varit med länge i branschen och det har förändrats oerhört fort på bara några år. Förr gick man alltid till den lokala butiken för att handla, men så är det inte längre, säger Calle Carlsson.

Karlstadvaruhuset CGC grundades 1924 och fyllde alltså 94 år i år. Företaget har en hemsida, men ingen egen e-handel.

LÄS ÄVEN: Egen e-handel hjälpte inte - nu blir orten utan sportfiskebutik

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!