E-handelsföretaget förlorar sin finanschef

Bred kompetens inom finans från olika branscher.

I oktober lämnade Lykos dåvarande vd, Joanna Hummel, efter bara ett och ett halvt år på posten. Anledningen uppgavs bland annat vara att företaget skulle satsa mer på digitalisering, och Lykos tidigare vd, Rickard Lyko, tog över igen. Nu händer det igen. Lykos CFO lämnar bolaget, dock på eget initiativ.

LÄS ÄVEN: Lyko får ny VD - Joanna Hummel lämnar bolaget

Annons
Annons

E-handelsbolaget finanschef Marie Björklund lämnar nu Lyko Group på egen begäran, för nytt uppdrag hos It-konsulten Knowit. 

– Jag vill tacka Marie för hennes engagemang och värdefulla insats under den här tiden och jag önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär, säger Rickard Lyko, vd på Lyko, i ett pressmeddelande.

Hon ska tillträda sin nya tjänst på Knowit under augusti, och kommer att ingå i koncernledningen.

– Jag ser verkligen fram emot att få bidra med min kompetens och mina erfarenheter till en, för mig, ny bransch. Knowit har gjort en fantastisk resa både när det gäller sitt kunderbjudande och den finansiella utvecklingen de senaste åren. Teamet jag kommer till har en stor erfarenhet och kompetens vilket gör att jag kan jobba framåtriktat, såväl med finansfunktionen som med bolaget i sin helhet. Det känns otroligt stimulerande att få vara med på Knowits fortsatta resa, säger Marie Björklund.

"Fortsätta den positiva utvecklingen"

Innan Marie tillträdde sin tjänst på Lyko kom hon från detaljhandelskedjan Kicks, innan dess var hon hos VVS-grossisten Dahls och ännu tidigare var hon även revisor hos Deloitte. Hon har alltså bred erfarenhet från finansfunktioner i flera branscher.

– Vi är väldigt glada över att Marie valt att tacka ja till rollen som CFO hos oss på Knowit. Med sin breda erfarenhet och kompetens inom ekonomi och finansroller från olika branscher kommer hon att kunna bidra till att fortsätta den positiva utvecklingen för Knowit, säger Per Wallentin, koncernchef på Knowit.

Marie Björklund kvarstår som CFO på Lyko under sin uppsägningstid på sex månader, och Knowits nuvarande tillförordnad CFO, Elisabet Jarnbring, upprätthåller rollen tills Marie tillträder. 

Lyko meddelar att de har påbörjat rekryteringsprocessen för att hitta en ny CFO.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!