E-handelsjätten massanställer till välbetalda techjobb

"Fantastiska nyheter".

Att Amazon adderar 1 000 jobb, eller fler, till sin arbetsstyrka är numera vardagsmat då de öppnar nya distributionscentraler på löpande band. Denna gång gäller det dock 1 000 jobb på Irland och alla ska vara välbetalda och "högkvalitativa" tjänster.

Massanställningen i landet ska vara den största i år av ett stort multinationellt företag, rapporterar Reuters. Amazon ska redan idag anställa 2 500 personer på Irland men utökar alltså nu detta rejält till 3 500 stycken.

Annons
Annons

- Detta är fantastiska nyheter för Dublin. Amazons beslut att ta ytterligare 1 000 jobb till Irland grundar sig i vårt mål att göra landet till en innovativ digital ekonomi och en global ledare inom teknikområdet. Dessa är välbetalda, högkvalitativa jobb, på fyra platser i Dublin, vilket innebär att detta kommer att ge väsentliga fördelar över hela staden, säger Irlands premiärminister Leo Varadkar i ett uttalande.

"Ett bra ställe att göra affärer"

De nya jobben ska gälla Amazons e-handel samt deras molntjänst AWS, och det ska handla om allt ifrån utvecklare och nätverkstekniker till säkerhetsexperter.

- Det finns ett överflöd av talang i Irland vilket har hjälpt oss att överträffa våra utvecklingsmål snabbare än planerat. Irland är ett bra ställe att göra affärer, landets kreativa kultur och stora utbud av tekniska färdigheter gör det till ett idealiskt läge för vårt snabbt växande företag, säger Amazons landschef Mike Beary.

Irlands låga företagsskatt har gissningsvis också bidragit till beslutet at göra Irland till företagets teknikhub.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!