E-handelsjätten stoppar Huawei-produkter efter svartlistningen

Rapporterar flera japanska medier.

Amazon har slutat att sälja produkter från det kinesiska företaget Huawei i japan. Detta rapporterar flera japanska medier. Beslutet kommer efter att den amerikanska regeringen har svartlistat Huawei i USA, vilket verkar grunda sig i företagets kopplingar till den kinesiska regeringen.

E-handlaren varnar nu sina japanska kunder för problem med mjukvaran i Huaweis elektronikprodukter och hänvisar till Googles beslut att inte längre samarbeta med det kinesiska företaget, gällande exempelvis operativsystemet Android.

Annons
Annons

Inte ensam om beslutet

Från och med i dag ska alla Huawei-produkter som säljs av Amazon stå som utsålda på den japanska sajten. Till den japanska tidningen Nikkei säger Amazon att de vill försäkra sig om att deras kunder inte stöter på problem med de produkter som de köper, något som alltså kan bli fallet med Huawei med tanke på svartlistningen.

Många andra butiker har också stoppat försäljningen men den inhemska e-handelsjätten Rakuten ska, enligt Nikkei, fortfarande sälja produkter från det kinesiska elektronikföretaget. Tredjepartssäljare verkar inte ännu vara berörda av stoppet men inga leveranser ska ske från Amazons centrala lager.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!