E-handelsjättens ”Try Before You Buy” kommer till Europa

Klämma och känna innan du betalar är den nya trenden.

I juni förra året så började Amazon erbjuda sina medlemmar att beställa hem varor för att testa dem, innan de betalade, något vi dock är ganska vana vid här hemma i Sverige med aktörer som Klarna som länge förespråkat det konceptet.

LÄS ÄVEN: Premiär för Prime Wardrobe

Annons

Sverige verkar dock vara ganska långt före resten av världen när det kommer till “try before you buy”, som det kallas på engelska. Amazon har sedan förra året alltså hoppat på detta tåg, och mer specifikt är det deras modeavdelning som nu pushar för att ta hem och testa olika plagg, innan man lägger ut sina hårt intjänade pengar.

"Enklare än någonsin"

Amazons tjänst kallas Prime Wardrobe och är alltså bara riktad till företagets medlemmar, vilka dock är runt 100 miljoner stycken. Tjänsten expanderas nu till Storbritannien och det är vanligtvis första steget till resten av e-handlarens marknader i Europa.

- Oavsett om du vill prova några nya basplagg, de senaste säsongstrenderna eller behöver nya kläder till familjen, med möjlighet att prova flera storlekar, färger och stilar, så gör Prime Wardrobe shoppingen på Amazon enklare än någonsin, säger Susan Saideman, vp för Amazon Fashion Europe.

Tjänsten ska inte kosta något extra för de som redan är Prime-medlemmar. I Storbritannien ska man initialt också få en stigande rabatt desto mer man behåller av varorna som man beställt hem för att testa. För att kunna utnyttja tjänsten måste man beställa minst 3 varor och max 8 stycken, från ett stort men begränsat utbud från e-handlarens modeavdelning.

Annons