E-handelsjättens urstarka Q1: 34 miljarder kronor i vinst

Steg med 125 procent.

Under årets första tre månader kom Amazons omsättning upp i 59,7 miljarder dollar, vilket motsvarar nära 570 miljarder svenska kronor. Siffran innebär en tillväxt för e-handelsjätten på 17 procent. Det står klart sedan Amazon släppt sina siffror för årets Q1.

Men även om 570 miljarder kan låta hisnande så är det egentligen på resultatsidan som den mest imponerande siffran presenteras den här gången. Företagets vinst för kvartalet uppgick till 3,6 miljarder dollar - eller 34 miljarder svenska kronor. Det är mer än en dubbling från Q1 2018, då samma post landade på 1,6 miljarder dollar.

Annons
Annons

Leverans på en dag med Prime 

Amazon avslöjade samtidigt planer på att erbjuda snabbare leveranser. Hittills har de som varit medlemmar i Amazon Prime varit garanterade leverans inom två dagar, men inom kort ska det erbjudandet förbättras till en dag. Planen är att lansera de snabbare leveranserna även utanför USA. Det berättar Reuters, som dock också tar upp att det är oklart hur de snabba leveranserna ska gå till i mindre tätbefolkade områden. Bara under årets andra kvartal planerar Amazon att lägga 800 miljoner dollar på investeringar i snabbare logistiklösningar.

Under Q2 räknar Amazon med att sälja för mellan 59,5 och 63,5 miljarder dollar, vilket skulle innebära en tillväxt på mellan 13 och 20 procent. Resultatet förväntas hamna i linje med förra årets tre miljarder dollar.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!