E-handelskoncern lägger till Klarna i nyköpt nätbutik

Målet är att öka mobilkonverteringen.

Den Norska e-handelskoncernen Netthandelsgruppen lägger till Klarna som betalningsalternativ även i en av sina nyförvärv. E-handeln det rör sig om heter Soma.no och säljer hälsomat. Deras mål med att lägga till Klarna som betallösning är att öka mobilkonverteringen i butiken.

- Vi fokuserar på att kunden ska kunna handla raskt och effektivt med så få klick som möjligt och med största möjliga flexibilitet. Där är Klarna Checkout det klart bästa alternativet, säger Per William Frøisland, vd på Netthandelsgruppen, i ett pressmeddelande. 

Annons
Annons

Mobilkonverteringarna ökade med 60%

Netthandelsgruppen har alltså Klarna i kassorna även hos sina andra nätbutiker, Tights.no, Comfyballs.no och Comfyballs.se. För Netthandelsgruppens del har man redan sett goda resultat på just mobilkonverteringar med hjälpa av att ha Klarna Checkout i kassan.

- Med Klarna Checkout har vi ökat våra mobilkonverteringar med 60 procent sedan början av 2016, i de online-butiker vi har ägt fram tills nu. Det är i mobilen som den stora tillväxten inom e-handel är och kommer att vara även framöver, säger Per William Frøisland.

Från 60 till 150 miljoner på två år

Sedan 2016 ska omsättningen i koncernens e-handelsbutiker ha ökat från 60 miljoner norska kronor till 150 miljoner. Samtliga av de tre nätbutikerna har använt sig av Klarna Checkout, och nu blir det alltså samma vägval för Soma.no, som de alltså nyligen köpte från Midsona.

Från Klarnas håll är man nu glada över att samarbetet med Netthandelsruppen utökas.

- Vi är mycket glada och stolta att en sådan framåtblickande och innovativ partner som Netthandelsgruppen väljer att använda Klarna som betalningsleverantör nu också i sin nyinköpta webbutik. Det är ett bevis och en kvalitetsstämpel på våra lösningar, säger Klarnas kommersiella chef, Jens Rygg.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!