E-handelsleverantören Specter får ny VD – grundaren kliver ner

"Kommer arbeta mer som ett kunskapsföretag".

Lennart Samson har varit vd på Specter i 14 år och är en av företagets grundare. Företaget som erbjuder affärssystem för e-handel och omnikanal meddelar nu att man omorganiserar i ledningen och att Lennart kommer att kliva av vd-stolen.

Lennart Samsson har utöver att vara vd även haft titeln chefsproduktägare (CPO) och tanken är nu att den rollen ska få mer fokus.

Annons
Annons

- Det här är ett sätt att stärka både VD- och CPO-rollen, säger Lennart Samsson i ett pressmeddelande.

"Möjlighet till tydligare satsningar"

Den som tar över styret hos Specter blir Mattias Bratt, som arbetet inom bolaget sedan 2013. För två år sedan blev han försäljningschef hos Specter och har sedan tidigare en bakgrund inom retailbranschen.

- Jag kommer att driva Specter vidare i den riktning som vi redan har slagit in på. Det här är ett sätt att stärka två av bolagets viktigaste roller. Det kommer att ge oss möjlighet till tydligare satsningar för att stötta våra kunder och ge dem ett försprång i en tid där handeln genomgår enorma omvälvningar, säger Mattias Bratt.

"Effektivisering av handelsflöden"

Lennart Samsson hoppas samtidigt att företaget nu ska kunna bidra mer med kunskap till kunderna.

- Vi kommer att utöka vårt erbjudande och arbeta mer som ett kunskapsföretag gentemot våra kunder. Den här förändringen kommer att ge oss mer resurser att aktivt möta dem i deras vardag. Vi kommer inte bara att bistå med ett system, utan också med kunskap kring digitalisering och effektivisering av handelsflöden, säger Lennart Samsson.

Mattias Bratt ska ha tillträtt sin nya tjänst den 1 december. Runt 1 500 företag ska använda Specters molnbaserade affärssystem.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!