E-handlare fyller 20 år – firar med att hylla sin historia

Fest både online och i butik.

Även om e-handeln fortfarande står för en liten del av den totala detaljhandeln, så är det knappast längre något nytt fenomen att beställa hem varor via nätet. Faktum är att en rad nätföretag - som Komplett, Bokus och Euroflorist - redan har hunnit passera 20-årsstrecket.

LÄS ÄVEN: Bokus firar 20-årsjubileum som nätbokhandlare

Annons
Annons

Nu har det blivit dags för Webhallen att bjuda in till sin 20-årsfest. Företaget, som numera har både e-handel och ett fysiskt butiksnät, inledde sin bana i en källarlokal den 5 februari 1999.

"Visst har vi stött på utmaningar"

20-årsfirandet kommer att äga rum i slutet av februari, både i Webhallens e-handel och i företagets flaggskeppsbutik på Sveavägen i Stockholm. Den som besöker festen kommer bland annat att kunna ta del av erbjudanden samt lära sig mer om Webhallens historia. Dessutom kommer företaget att anordna en tävling som ska ge en lycklig vinnare ett presentkort på 20 000 kronor.

- Webhallen har ett unikt koncept, både som återförsäljare och som arbetsgivare betraktat. Det har resulterat i att vi verkligen kunnat omfamna vår bakgrund som gamers och teknikintresserade tillsammans med våra kunder och kollegor från dag ett. Visst har vi stött på utmaningar på vägen men vårt 20-årsjubileum blir, utöver en hyllning till vår historia, ett startskott för att tydliggöra vad vi står för igen, kommenterar Webhallens marknadschef Anton Nilsson i ett pressmeddelande.

Genom åren har Webhallen uppmärksammats inte minst för sin annorlunda medlemsklubb, som till formen påminner om ett slags datorspel. Dessutom har företaget ofta ställt till med större event i samband med nya spelreleaser, vilket ska ha blivit uppskattat i kundkretsar.

LÄS ÄVEN: Webhallen gör näthandeln till ett spel för kunderna

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!