E-handlare i spelbranschen blev årets manliga stjärnskott

Dataspelsnörd prisades på Entrepreneur Of The Year.

Häromkvällen avgjordes den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year i Stockholms stadshus. Trots att flera e-handlare var nominerade i olika kategorier, var det bara en som tog hem ett pris - Fredrik Wester på datorspelsföretaget Paradox Interactive AB, som utsågs till Årets manliga stjärnskott.

- Fredrik Wester har förvaltat sin hobby väl i en bransch som präglas av teknisk utveckling och nya idéer. Med en inre glöd som drivkraft har han skapat ett företag som blivit en betydande spelare inom sitt område. Fredrik kallar sig gärna nörd och låter det svenska spelundret levla till nya nivåer, löd juryns motivering.

Annons
Annons

Fabian Bengtsson och Ida Backlund i juryn

I juryn fanns för övrigt såväl Ida Backlund, som grundade Rapunzel of Sweden, som Fabian Bengtsson på NetOnNet representerade. Båda har tidigare kammat hem fina priser i tävlingen. Bengtsson tog hem hela tävlingen och blev årets företagare 2015 och Backlund utsågs till årets kvinnliga stjärnskott redan 2010.

Årets företagare i den 21:a upplagan av tävlingen blev Johan Löf från RaySearch Laboratories AB. i I juni får han möjligheten att representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo, där världens främsta entreprenör ska koras.

Paradox Interactive säljer datorspel online, men skickar inga fysiska varor till kunderna.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!