E-handlare lanserar leverans inom 60 minuter

Närbutik med snabbleverans.

Den som befinner sig i Stockholm och behöver snabb tillgång till mat eller hygienartiklar kan från och med i dag ta del av en helt ny tjänst. E-handelsföretaget Adlibris har nämligen lanserat Adlibris Go, som beskrivs som en närbutik som levererar inom 60 minuter till exempelvis jobbet, parken eller badplatsen.

- Sista milen är viktig för oss för att ytterligare konkurrera med fysisk handel. Leveranstider under en timme möjliggör e-handel som ett bekvämt alternativ till att ge sig ut på stan när man är ute i sista minuten, till exempel för att hitta en present till barnkalaset eller för att få hem snacks till fotbollskvällen, säger Maral Shadloo, affärsområdeschef Adlibris Go, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

49 kronor i frakt

Adlibris har sedan tidigare en fysisk butik på Regeringsgatan i Stockholm, och den kommer nu att användas som lager till den nya verksamheten. Utöver mat och hygienartiklar kan kunderna ta del av till exempel leksaker och receptfria läkemedel. Med varje beställning tillkommer en fraktkostnad på 49 kronor.

För leveranserna står fraktuppstickaren Airmee, som på senare tid har slagit sig ihop med flera e-handlare.

LÄS ÄVEN: Ny startup tar upp kampen om e-handelsleveranserna

"En unik tjänst"

Adlibris Go är Adlibris senaste projekt inom affärsområdet Adlibris Next, som bland annat också omfattar postersajten Wonderwall.se.

LÄS ÄVEN: Adlibris lanserar postersajt - med eget tryckeri

- Adlibris Go blir en unik tjänst med sin sortimentsmix och snabbhet vilket gör det möjligt för oss att vara relevanta för våra kunder i fler sammanhang, säger Cajsa Malm, chef för Adlibris Next.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!