E-handlare öppnar fysiska butiker i protest

Media Saturn-ägda Redcoon som säljer hemelektronik på nätet har fått nog av snedvridna leverantörsavtal. Enligt grundaren Reiner Heckel prioriterar många leverantörer fysiska butiker på bekostnad av e-handlare. Nu har man fått nog och bygger fysiska butiker i ren protest.

Det är inte helt ovanligt att e-handlare stöter på patrull när det ska förhandlas fram avtal med leverantörer. Högre inköpspriser och inte tillgång till samma sortiment som sina fysiska butikskonkurrenter är några exempel.

Vissa e-handlare har till och med fått kalla handen och förbjudits att sälja vissa leverantörers produkter på grund av att de inte har fysiska butiker. Något som även diskuterats i vårt forum.

Annons

Öppnar första butiken 2013

Nu har e-handlaren redcoon som säljer hemelektronik på nätet fått nog, och planerar att i ren protest bygga fysiska butiker. Tidigt nästa år planerar man att de första hemelektronikbutikerna ska stå klara.

– Regelverket används medvetet för att minska näthandlarnas konkurrenskraft och att traditionella fackhandelskedjor med fysiska butiker ges "en gräddfil" till heta produktnyheter. Detta bör granskas av Europeiska konkurrensmyndigheter, säger grundaren Reiner Heckel.

Redcoon som ägs av Media Saturn bedriver i dag e-handel i Danmark, Frankrike, Tyskland, Österrike, Spanien, Portugal, Nederländerna, Belgien, Polen och Italien.

Media Saturn äger även kedjan Media Markt som nu ska gå andra hållet och lansera e-handel detta år. Gissningsvis bör de inte stöta på samma problem som Redcoon.

Källa: Market

Annons