E-handlaren öppnar sin största obemannade butik hittills

246 kvadratmeter handelsyta - men inga medarbetare.

Eftersom vi e-handlar allt mer, finns det förstås ingen anledning till att vi inte skulle kunna e-handla även om vi befinner oss i en fysisk butik. Så resonerar bland andra Amazon och Alibaba, och butiker utan personal har därför börjat poppa upp på olika håll i världen.

LÄS ÄVEN: Alibaba ger sig in i Kina - testar obemannad butik i Kina

Annons
Annons

Så sent som i vintras meddelade även den kinesiska e-handlaren JD.com sina planer på att öppna hundratals obemannade butiker i Kina, och nu ska ett tiotal av dem vara på plats i ett flertal städer. För några dagar sedan öppnade JD.com också sin största personallösa butik hittills. Den nya butiken ligger i södra delen av Peking, och har en yta på 246 kvadratmeter.

LÄS ÄVEN: JD öppnar hundratals obemannade butiker

Handlar med ansiktsigenkänning

För att handla i butiken plockar man helt enkelt bara på sig det man vill ha, registrerar sitt köp med en smartphone och sedan godkänns köpet via ansiktsigenkänning när man lämnar butiken. Det rapporterar den asiatiska fastighetssajten Mingtiandi.

Enligt Mingtiandi har JD.com också passat på att höja sitt mål på hundratals butiker. Nu uppges planen vara att öppna en miljon butiker under de kommande fyra åren. Butikerna drivs enligt en franchisemodell och hälften av butikssatsningarna väntas ske på den kinesiska landsbygden.

LÄS ÄVEN: Amazon i samtal med EU - vill ta kassafri butik till Europa

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!