E-handlarens nya mål: Skyltar för en miljard kronor

Skyltmax firar 10 år.

Det går bra för e-handelsföretaget Skyltmax som nu omsätter närmare 60 miljoner kronor. I dag ska det vara tio år sedan företaget startades av kusinerna David Engstrand och John Eskilsson i en källarlokal i Göteborg.

LÄS ÄVEN: E-handlare prisas som Årets Företagare

Annons
Annons

"Ingen erfarenhet av skyltbranschen"

Målet var tydligen redan från dag ett att digitalisera skyltbranschen och sälja skyltar för 100 miljoner kronor via nätet. 2008 ska David Engstrand ha skrivit följande på företagets “hundramiljonersblogg”:

- När jag startade Skyltmax hade jag ingen erfarenhet av skyltbranschen. Jag kände inte heller någon med erfarenhet av skyltbranschen. Jag kände ingen som kände någon med erfarenhet av skyltbranschen. Jag hade inte någon aning om hur man tillverkade en skylt! Kan/bör man verkligen starta ett företag i en bransch man inte känner till???

David Engstrand fick tyvärr inte se företaget nå målet, vilket man uppnådde 2016. Detta då han något år efter starten drabbades av psykisk ohälsa, något som företaget lyft i sin kampanj #detsynsinte.

LÄS ÄVEN: Grundaren avslutade sitt liv

"Bara cirka 87 år kvar"

När företaget idag skriver om att de firar 10 år så blickar de tillbaka till de små stegen framåt i början.

- I dag, den 13 augusti 2008, har vi sålt skyltar för 131 716 kronor. Den senaste veckan har vi sålt skyltar för 23 074 kronor. Fortsätter vi med denna omsättning är det bara 4 347 veckor, cirka 87 år, kvar innan vi har sålt skyltar för 100 000 000 kronor. Häng med!, rapporterade David Engstrand.

Eftersom företaget nått Davids mål måste man förstås hitta en ny milstolpe att sikta mot. John Eskilsson berättar nu att de siktar på en miljard kronor i sålda skyltar. En siffra som kan låta stor för ett nischat bolag som Skyltmax men målet är mycket närmare än vad 100 miljoner var för tio år sedan.

- Nu ska vi ska sälja skyltar för en miljard kronor! Om vi fortsätter med samma goda tillväxt som vi har haft hittills kommer vi att uppnå miljardmålet redan om fem till sex år, konstaterar John Eskilsson, medgrundare av Skyltmax.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!