Ebay gör det superenkelt att sälja på marknadsplatsen

Nytt samarbete med FedEx ska förenkla onlineförsäljningen, men smakar det så kostar det.

Sommaren 2014 lanserades Ebay Valet, en app som ska göra det så bekvämt som möjligt att kränga grejer på marknadsplatsen. Det enda säljaren behöver göra är att knäppa en bild på det som ska säljas och sedan tar Ebay över och gör en värdering av objektet.

Är man nöjd med priset skickas det hem en förbetald fraktsedel och Ebay tar sedan bilder, listar objektet och skickar det till köparen när allt är klart. Nu tar e-handlaren och utökar den tjänsten i ett samarbete med FedEx.

Annons

Något som innebär att säljare kan lämna av oönskade smartphones, handväskor och golfklubbor på fler än 1 600 FedEx-kontor runt om i USA. FedEx tar sedan och skickar varan vidare till Ebay Valet som tar han om resten.

Betalar först när varan sålts

Förutom att säljaren slipper krångla med att ta bilder och skicka varorna, eller träffa en främling på en illa upplyst parkeringsplats, hoppas FedEx att samarbetet ska kunna öka antalet besökare till deras utlämningsställen. Och så klart möjligheten att skicka några paket extra.

För besväret tar FedEx och Ebay 20-40 procent av försäljningen beroende på slutpriset. Fördelen är att säljaren inte betalar något i förväg eller om varan inte säljs.

Annons