Ebay vill omvandla samlare till säljare med ny tjänst

Nu blir det ännu enklare att sälja sina teknikprylar på eBay. E-handelsjätten har lanserat en ny tjänst, My Gadgets, som hjälper teknikintresserade att lägga upp sina prylar på auktionssajten. Där kan de sedan följa prisutvecklingen och enkelt lägga ut dem till försäljning när priset är det rätta.

För att använda sig av av den nya tjänsten måste användarna själva lägga till de teknikprylar som de har i sina samling. Men när det väl är gjort ser eBay till att hämta bilder på prylarna och listar dem sen efter vad som skulle inbringa mest pengar vid en försäljning.

Användaren kan även se det totala värdet av den samling som han eller hon lagt upp. Inte omöjligt för att locka ägaren till att sälja av en pryl eller två, eller kanske till och med hela rasket.

Annons
Annons

Ytterligare kategorier

De prylar som läggs upp i My Gadgets visas endast för användaren själv fram till det är dags att sälja prylen vidare. För tillfället kan man bara ladda upp teknikprylar till tjänsten men kategorin omfattar allt från mobiltelefoner till stjärnkikare och gamla radioapparater.

eBay säger att man kommer att testa ytterligare produktkategorier men att just teknikprylar var ett naturligt val. Främst för att den typen av produkter lätt kan identifieras. Man säger också att 25 miljoner av deras 120 miljoner aktiva användare lägger upp saker till försäljning på auktion.

Men om My Gadgets skulle ta fart tror man att många av sajtens impulshoppare även kan omvandlas till impulssäljare.
Källa: The Verge
 
Relaterade nyheter:
Google ryktas ge sig in i begagnathandeln

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!