Ebays senaste förvärv ska hjälpa kunderna att klä sig

Virtuella provrum som använder sig av 3D-teknik har på senare tid tagit upp kampen med de mer traditionella storlekstjänsterna. Nu ger sig även Ebay in på området efter att de köpt upp företaget PhiSix Fashion Labs.

För inte så länge sedan berättade vi om brittiska Metail. En storlekstjänst som med hjälp av 3D-teknik gör det möjligt för nätkunder att ladda upp ett foto och skriva in ett fåtal grundläggande mått för att skapa en virtuell representation av sig själv.

Nu har Ebay köpt upp en liknande tjänst. PhiSix grundades 2012 och har utvecklat en teknik som skapar 3D-modeller av kläder från bland annat foton och mönsterfiler. Tekniken gör det även möjligt att simulera plaggens beteende, som hur de faller på den som bär dem.

Annons
Annons

Grundaren Jonathan Su, som har en bakgrund inom specialeffekter, har bland annat utvecklat simuleringstekniker som används av flera stora Hollywood-företag som Dreamworks. Tekniker som gör det möjligt att skapa verklighetstrogna beteenden och rörelsemönster. Och detta verkar han nu ha tagit med sig in i e-handelns värld.

Kan minska friktionen

Förutom att PhiSix teknik kan skapa 3D-modeller av kläder kan den även göra det av människor och omgivningar. Det gör det möjligt för konsumenter att kliva utanför ett virtuellt provrum för att se hur kläderna ser ut på golfbanan eller när de spatserar nerför gatan.

För Ebay innebär det att man nu har planer på att integrera tekniken på sina marknadsplatser, i sina mobila appar och för tredjepartssäljare som använder sig av Ebay Enterprise.

– Virtuella prova-på-funktioner skulle kunna bidra till att minska friktionen som vissa kunder känner när de funderar på om de ska köpa ett plagg utan att se eller prova det, säger Steve Yankovich, VD för Innovation and New Ventures på eBay.

Källa: TechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!