Elgiganten planerar nytt lager efter ökande E-handel

I en bransch som sviktar pekar det uppåt för Elgiganten och elektronikföretaget går nu med plus. E-handeln pekas ut som en starkt bidragande orsak, nu planerar man ett nytt lager för att öka den ytterligare.

Elgiganten säljer elektronik som aldrig förr. Medan många av deras konkurrenter visar röda siffror lyckas elektronikföretaget som har sitt huvudlager i Jönköping gå med plus.

Det har gjort att man nu tillsvidareanställt 46 personer på Elgigantens Logistik AB på Torsvik. Sedan 2009 har man gått från 150 till 300 anställda, men några andra siffror vill man inte avslöja.

Annons
Annons

– Hur våra siffror ser ut får jag inte avslöja på grund av att vi är knutna till Londonbörsen, men medan våra konkurrenter visar minussiffror går vi med plus. Vi hade en ökning på drygt 13 procent i Norden, i Sverige är den ännu större, säger Harry Ålenholm, logistikchef för norra Europa på Elgiganten.

E-handeln ska utgöra 30 procent

Under hösten 2012 ökade Elgigantens e-handel med 40 procent. Och den ökande näthandel bidrar även nu till att det går bra för företaget. Idag utgör näthandeln 17 procent av försäljningen men om tre år hoppas man att den ska stå för 30 procent. Därför har man nu börjat skissa på ett nytt lager i Jönköping.

– Det blir ett mindre lager på 30-40 000 kvadratmeter, som ska bli 30-40 meter högt. Tanken är att det ska automatiseras med den absolut senaste tekniken. Får vi de tillstånd vi behöver kan lagret stå klart 2017 eller 2018. Tanken är att även det nya lagret ska byggas på Torsvik, säger Harry Ålenholm.

Källa: Jnytt.se

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!