Elgigantens rea gav en order var tredje sekund

Elgiganten lockade rekordmånga besökare under juldagen, både på nätet och till sina varuhus. Något som resulterade i en 15 procentig ökning mot föregående år och nytt försäljnings-rekord för mellandagsrean. På nätet såldes det mest eftertraktade TV-erbjudandet i en takt av 20 TV-apparater i minuten.

Om handeln innan julafton handlar om julklappar till nära och kära, så handlar mellandagsrean till stor del om att uppgradera hemmet och förbättra för hela familjen. Något man i år märkte av extra tydligt hos Elgiganten.

Bland annat var efterfrågan på kaffemaskiner dubbelt så stor jämfört med förra året. Suget efter hemmabiosystem var också långt över förväntan och ökade med hela 60 procent mot året innan. Man såg också hur fler kunder i år valde bort de billigaste vitvarorna till förmån för dyrare produkter med högre tekniska specifikationer.

Annons
Annons

– Vi hade höga förhoppningar på årets mellandagsrea men de överträffades verkligen med råge, både gällande kundtillströmning och försäljning. Det är enorma volymer som omsätts under mellandagarna, men vi var bättre förberedda och hade bättre erbjudanden och produkttillgång än någonsin och det gjorde att vi kunde öka med drygt 15 procent från en succébetonad juldag förra året, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Bra drag på nätet

Många kunder var även ute efter bärbara datorer och surfplattor, årets julklapp enligt Elektronikbranschen. Bärbara datorer ökade med 42 procent under juldagen medan efterfrågan på surfplattor visade sig långt ifrån mättad med en ökning på hela 630 procent mot förra året.

I år valde många också att uppgradera sig till en SMART TV och TV-försäljningen ökade med 8 procent mot föregående år. Något som särskilt märktes av på nätet där storsäljaren inom TV-segmentet, Samsung 46 tum, SMART LED-TV för 3990 kronor, såldes i en takt av 20 stycken i minuten.

Elektronikkedjan har sett en stark ökning på nätet under 2013 och den har alltså fortsatt under julhandeln. Trafiken till Elgigantens hemsida ökade med hela 15 procent jämfört med juldagen förra året och förutom TV-apparater var surfplattan den mest populära produkten.

Den första timmen, klockan 08-09, registrerades en order var tredje sekund och under de första 20 minuterna av mellandagsrean, omsattes vitvaror och hemelektronik för 2 miljoner via hemsidan.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!