Ellos bland de 100 mest attraktiva arbetsgivarna

Ellos Group fortsätter uppåt på listan över studenternas drömarbetsgivare och bland de renodlade e-handelsföretagen ligger man i topp.

I början av februari kunde vi berätta om att Ellos Group tvingades varsla 50 av sina cirka 800 anställda. Delvis på grund av för höga kostnader och dålig lönsamhet, men även för att man omstrukturerar företaget från postorder till e-handel.

Men Ellos satsningar på e-handel innebär inte bara neskärningar, man måste även nyanställa personer med nödvändig kompetens, och man verkar vara en populär arbetsgivare. I slutet av förra året tilldelades Ellos Group Handelsanställdas förbunds pris som "Handelns bästa arbetsplats 2015".

Annons
Annons

Nu klättrar man även några pinnhål på listan över studenternas drömarbetsgivare i Universums årliga undersökning FöretagsBarometern.

– I rankingen över de ideala arbetsgivarna klättrar vi till plats 88, från förra årets plats 102. Det är en klar förbättring och särskilt glädjande mot bakgrund att vi tog ett väldigt stort steg med närmare 50 placeringar redan ifjol, som en så kallad superraket, säger Johnny Eriksson, HR-chef på Ellos Group

Google toppar listorna

I FöretagsBarometern, där över 24 000 universitets- och högskolestudenter röstat fram sina framtida drömarbetsgivare, toppar inte helt oväntat Google listorna. Därefter dominerar dock de svenska storföretagen i rankingarna i jakten på talangerna.

Särskilt bland ekonomistudenterna där H&M och IKEA kniper plats två och tre efter Google. Och bland de mer renodlade e-handelsföretagen hamnar Ellos, som har e-handelssajterna Ellos, Jotex och Stayhard i sin portfölj, i topp.

– Vår framgång är beroende av att kunna attrahera spetskompetens inom bland annat design och IT. I vår rekrytering märker vi positiva effekter från det omfattande omställningsarbetet vi genomfört, vilket bland annat innebär kvartalsvisa kollektioner, nya marknadsföringsgrepp i de digitala kanalerna och en öppnare kommunikation, säger Johnny Eriksson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!