En produkt var tredje sekund hos Komplett i december

Apple TV, Playstation 4 och iPhone 6 bland julens storsäljare hos Komplett.

Mellan den 1 och den 15 december hade Komplett skickat ut 340 000 produkter. Det motsvaras av en produkt var tredje sekund räknat över hela dygnet.

Ehandel.se har tidigare berättat att Amazon Kindle är en av årets bästsäljare hos Komplett, och bland storfavoriterna syns även iPhone 6s, Chromecast, Apple TV, Gaming Headset och Komplett PC. Dessutom ska många ha varit ute efter spelen Starwars Battlefront och Fifa 16.  

Annons
Annons

- Vi fick en fantastisk start på julförsäljningen med Black Friday den 27 november. Försäljningen ökade med över 80 procent för Komplett i Norge, Sverige och Danmark jämfört med 2014, säger Lene Iren Oen, komersiell direktör på Komplett.

Black Friday väntas inte påverka julhandeln

Hon tror inte att de goda försäljningssiffrorna för den 27 november kommer att innebära att färre handlar i december. 

- Det vi upplever med Black Friday i alla tre nätbutiker är att det är en kickstart för julhandeln, men det vi helt klart ser är att de flesta handlar till sig själv. Det är säkert lite julklappar då också men mycket ser ut att vara till en själv.

Komplett är Nordens största e-handelsaktör med en omsättning på 6,7 miljarder kronor förra året, och vi berättade nyligen att koncernen bland annat tittar på att lansera en marknadsplats. Företaget vill inte gå ut med några omsättningssiffror för december månad ännu, men den 5 och den 7 december var de dagar hittills i månaden som allra flest gick in på sajten. 

- Vi ser att tiden på dygnet då flest handlar är mellan nio och tio på kvällen. På vårt lager är det just nu aktivitet från 06.00 till 24.00 alla dagar, avslutar Lene Iren Oen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!