En till e-handlare bojkottar Black Friday – startar Blue Weekend

En vit måndag och fredag följs av en blå helg.

E-handlarna som försöker motverka köphetsen under denna vecka blir allt fler. Vi har fått se extrema fall där e-handlare stängt sin butik under Black Friday och rörelser som White Monday som uppmanar till en mer hållbar konsumtion.

LÄS ÄVEN: E-handlare håller stängt under hela Black Friday

Annons
Annons

E-handlaren och varumärket by Billgren väljer nu en liknande variant som Stellar Equipments White Friday, som vi kunde berätta om igår.

LÄS ÄVEN: Efter Black Friday och White Monday: Här är White Friday

By Billgren kommer att fortsätta sälja under Black Friday och helgen men kommer inte att erbjuda några rabatter.

- Vårt mål på by Billgren är att alltid erbjuda våra kunder herraccessoarer av hög kvalité till attraktiva priser. Vi har därför beslutat att inte uppmärksamma årets Black friday och delta i prissänkningarna, säger Ida Behm, e-handelsansvarig på by Billgren, i ett pressmeddelande.

"Vi vill ta ett miljömässigt ansvar"

Smyckesföretaget har samtidigt designat ett speciellt armband som man ska sälja för 349 kronor, av vilka 100 kronor bland annat går till att rädda världens hav.

- Vi vill istället ta ett miljömässigt ansvar och lyfta fram vårt samarbete med organisationen "The Perfect World Foundation" och projektet "Save The Ocean". Varje år dumpas enorma mängder skräp i våra hav. Målet med initiativet är att ta ställning och öka medvetenheten kring det pågående problemet, för att bidra till våra havs och vår planets överlevnad, säger Ida Behm.

By Billgren har därmed döpt om Black Friday-helgen till Blue Weekend, som kommer att pågå mellan den 23 och 25 november.

LÄS ÄVEN: Bojkottar Black Friday igen - vill istället bidra till rent vatten

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!