Enjoy köper 30 procent av nätbutiken Winefinder

"Länge letat efter en svensk partner".

E-handeln Winefinder, som säljer vin till svenska konsumenter, har nu tagit in en ny investerare. Den svenska vinimportören Enjoy Wine & Spirits AB går nu in som delägare i bolaget och kommer att äga 30 procent av e-handelsföretaget.

"Ledande på e-handel av vin"

Huvudägare och vd i Winefinder kommer fortsatt att vara Alex Tengvall.

Annons

- Vi har länge letat efter en svensk partner för att utveckla vår affär. Samarbetet med Enjoy blir en viktig hörnsten i vår ambition att bli ledande på e-handel av vin i Norden. Vår strategi att arbeta med fler av de bästa producenterna och deras importörer på våra marknader kvarstår och vi kommer att fortsätta att vara en butik som fattar självständiga beslut om vårt sortiment, säger Alex Tengvall i ett pressmeddelande.

"Utvecklingspotentialen är enorm"

Enjoy ska vara ett av Sveriges mest etablerade vinimportföretag med mer än 30 års erfarenhet av handel med alkohol. Företagets viktigaste försäljningskanaler är idag Systembolaget, HORECA och Nordic Travel Retail.

- E-handeln växer så den knakar, även om försäljningen av vin över nätet fortfarande är blygsam i Sverige jämfört med övriga Europa. Det har blivit en tillväxtkanal för att nå och bygga en relation till kvalitetsmedvetna vinälskare. Det innebär stora möjligheter för Enjoy Wine & Spirits, som företräder några av de främsta vinhusen i världen. Detta är därför också ett sätt för oss att stärka vår roll på den nordiska marknaden. Utvecklingspotentialen är enorm, säger Thomas Holstein, vd på Enjoy.

Enjoy omsätter över 460 miljoner kronor (2016) och moderbolaget Gruppo Di Luca AB omsätter över 1,2 miljarder. Winefinder beräknas omsätta 80 miljoner kronor i år.

Annons