Erin Brockovich kommer till konferensen NES i Malmö

Nordic eCommerce Knowledge signade igår med Erin Brockovich som kommer vara med på e-handelskonferensen Nordic eCommerce Summit i Malmö den 4-5 november. Vi har frågat vad hon ska göra där.

Erin Brockovich, originalet inte Julia Roberts, kommer till e-handelskonferensen Nordic eCommerce Summit i Malmö den 4-5 November. Kvinnan som utan någon juridikutbildning var den drivande kraften bakom en av de största skadeståndsutbetalningarna i USA, där Pacific Gas and Electric fick punga ut med 333 miljoner dollar efter att ha förgiftat dricksvattnet i en stad i Kalifornien.

Så vad sjutton har Erin Brockovich med e-handel att göra? Sarah Wittbom, VD för Nordic eCommerce Knowledge som står bakom konferensen, erkänner att Erin inte alls har något med e-handel att göra men detta betyder inte att hon inte har en plan för konferensen och en tanke bakom att ta dit Erin.

Annons
Annons

- Vi har en supertung e-handelsagenda i år. Det är 5 talare mer än förra året och som vi ser det kommer det vara ämnen som både är konkreta men också omfattande för e-handeln. Rakuten kommer prata om Big Data och då hur de på riktigt jobbar med kundata för att driva sälj. Bemz, Mapiful och Owegoo om hur man skräddarsyr produkt, sajtupplevelse, kundtjänstupplevelse och leverans. Vi behövde ha en talare som avslutade dag 1 med att bara prata om hur man blir en bättre människa, säger Sarah Wittbom.

"Påminner om många e-handelsgrundare"

Det är gissningsvis också ett bra dragplåster för konferensen som nu ligger alldeles runt hörnet. Sarah Wittbom ser dock likheter mellan Erin och e-handelsprofiler i branschen.

- Hon påminner om många e-handelsgrundare vi känner. Hon hade inget, saknade juridisk utbildning, men gav sig aldrig i när hon upptäckte att Pacific Gas och Electric Company skadade människorna i en stad. Många e-handelsgrundare som vi träffar har verkligen arbetat hårt och åstadkommit fantastiska bolag. Vi vill hylla det med årets tema: ”Delete plan B” eftersom många bara har gått på mod och satsat på det de tror på, och Erin!

Tanken bakom att ta dit Erin Brockovich ligger även i ett nytt inslag som handlar om att försöka skapa en bättre värld. Det låter kanske som en stor uppgift att ta upp på en e-handelskonferens men Sarah beskriver det såhär.

- Vi börjar med ett inslag på våra konferenser som internt kallas: ”Jag vill bidra till en bättre värld-talare” Det är många som vi pratar med som oroar sig för vart världen är på väg. Vårt bidrag är att ta hit en talare som rent konkret har bidragit till en bättre värld och som ger hopp, säger Sarah Wittbom avslutningsvis.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!