Etsy förvärvar marknadsplats för 2,6 miljarder

Allt fortsätter som förr, men vd:n får gå.

Etsy, den globala marknadsplatsen för handgjorda produkter, har förvärvat Reverb.com för 275 miljoner dollar vilket motsvarar cirka 2,6 miljarder kronor. Det rapporterar EcommerceBytes.

Det nya tillskottet är en internationell marknadsplats för begagnade och vintage musikinstrument som grundades 2013. Reverb kommer att få fortsätta som en fristående verksamhet.

Annons
Annons

– Vår verksamhet kommer inte att förändras, men vi kommer att få tillgång till resurser som ska bidra till att Reverb kan fortsätta att växa och stärka Reverbs community, säger David Kalt, vd och grundare av Reverb.

Men David Kalt kommer att få lämna sin vd-position efter att förvärvet har avslutats under tredje eller fjärde kvartalet 2019.

"Väl positionerad"

Etsys vd Josh Silverman beskriver Reverb "som Etsy fast för musikinstrument" och därför var uppköpet ett väldigt naturligt steg, enligt företaget. 

– Etsy har växt med en enorm framgång och dubblat GMS, intäkter och vinstmarginaler sedan 2017. Så Etsy är väl positionerad för att leda Reverb till nästa kapitel, sade Etsy i en kommentar till förvärvet.

Det som Silverman planerar att förbättra på Reverb är bland annat sökfunktionen, underlätta försäljning och köp samt förenkla för säljarna på marknadsplatsen att bygga ett globalt varumärke. 

Josh Silverman tillsattes som vd på Etsy 2017, och sedan dess har Etsy.com höjt avgifterna, infört gratis frakt och gjort annonseringen mer attraktiv för annonsörer som ökar intäkterna på plattformen.

LÄS ÄVEN: Etsy byter ut VD:n för att möta mobilboomen

Tidigare har Etsy även förvärvat en fransk marknadsplats "A Little Market" under 2014, men lade ner den verksamheten 2017. Etsys senaste förvärv genomfördes under 2016 och då var det Blackbird Technologies som köptes upp. Företaget är en AI-startup som utvecklar sökfunktions-algoritmer för webbtuiker. 

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!