Få Jonas Ogvall som lärare och bli E-handelsansvarig

Utbudet av utbildningar för blivande e-handlare blir allt större. I februari nästa år startar Folkuniversitetet en ny utbildning som riktar sig till de som vill bli nästa generations e-handelsansvariga.

E-handelsbranschen i Sverige växer så det knakar. Branschen har enligt siffror från Handelns Utredningsinstitut, HUI växt med 465 procent de senaste nio åren, och enligt prognoser kommer e-handeln att omsätta 31,3 miljarder kronor 2012.

I dag utgör svenskarnas handel på nätet 5 procent av den totala detaljhandelns omsättning i Sverige och förväntas växa ännu mer de kommande åren. Något som gör att efterfrågan på utbildningar och kvalificerad personal blir allt högre.

Annons
Annons

Sedan tidigare driver Hyper Island utbildningen E-commerce manager i Stockholm och vi har även skrivit om den tvååriga yrkeshögskole-utbildningen för mobil e-handel som drivs av företaget N3P och Malmö Yrkeshögskola. Det finns också "Konceptutvecklare e-handel" på västkusten, som sägs vara Sveriges första e-handelsutbildning.

Lärare från näringslivet

Med start i februari 2013 startar även Folkuniversitet en ny diplomutbildning för e-handlare. Målgruppen för utbildningen är personer som vill arbeta som e-handelsansvariga eller starta en egen e-handel.

Enligt Folkuniversitet kommer utbildningens lärare framförallt från näringslivet och arbetar till vardags inom de områden som utbildningen omfattar.

– Utbildningen knyter an till verkligheten. Eleverna kommer att få träffa många personer direkt från näringslivet som lär ut hur e-handel faktiskt fungerar, säger Robert Scherman, utbildningens huvudlärare.

Andra lärare under utbildningen är t.ex. Michael Wahlgren från Pineberry och Jonas Ogvall från Svensk Distanshandel. Vill ni alltså få Jonas och Michael som lärare ska ni anmäla er här.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!