Facebooks app-betalningar lanseras på bred front

Facebook rullar ut betalningar med Facebook Messenger till alla användare i USA.

I början av året berättade Facebook om sina planer på att göra det möjligt att överföra pengar via deras meddelande-app Messenger. Under förra månaden började man så smått att testa funktionen bland användare i New York, något som verkar slagit väl ut för nu rullar Facebook ut den i hela USA.

– Vi är glada över att kunna meddela att överföringar via Messenger nu är tillgängligt för alla i USA. Lägg till ditt betalkort och betala vem som helst via Messenger med några få knapptryck, skriver Facebook i ett uttalande.

Annons
Annons

Kräver inget Facebook-konto

Det hela är en ganska Swish-liknande upplevelse och när den som ska skicka pengarna, samt mottagaren, registrerat sitt betalkort i Messenger är det bara att trycka på en knapp med ett dollartecken i en chattkonversation, och ange summan som ska skickas.

Facebook tar ingen avgift på transaktionen och överföringen sker direkt, även om det kan ta en till tre dagar för pengarna att dyka upp på mottagarkontot beroende på bank. Positivt är också att det inte längre krävs något Facebook-konto för att använda appen. Vilket tyder på hur stor visionen är för meddelande-appen som nu går mot en universell betalapp.

 

Källa: TNW

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!