Footway ökade med 30 procent – men vände till förlust

"Kunderna och våra samarbetspartners hjälper oss att växa".

Footway, e-handelsbutiken som säljer skor, släppte i dag nya siffror för andra kvartalet i år. Enligt den nya rapporten uppgick Footways omsättning till 267 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 204 miljoner för samma period förra året. Det motsvarar en ökning med 30,6 procent. Rörelseresultatet landade på minus 1,7 miljoner kronor, jämfört med 3,9 miljoner för andra kvartalet 2018.

Under hela det första halvåret omsatte Footway knappt 454 miljoner kronor, vilket är en ökning på 47 procent från samma period förra året. Resultatet landade på minus 8,5 miljoner. För årets sex första månader uppgick Footways rörelseresultat till minus 7 miljoner kronor.

Annons
Annons

- Kunderna och våra samarbetspartners fortsätter hjälpa oss att växa och utveckla vår plattform. Under kvartalet har vi genomfört över 50 projekt med hjälp av crowdsourcing, där utvärdering av nya system, innehåll i nyhetsbrev och kvalitetssäkring av texter är några exempel, säger Daniel Mühlbach, vd på Footway, och fortsätter:

- Vårt arbete med crowdsourcing skapar goda förutsättningar för effektivitet vid en fortsatt expansion.

För ett tag sen kunde vi rapportera att Footway planerade att skala upp logistiken för att öka sin lagerkapacitet. Enligt rapporten har man en fortsatt stark expansion utanför Norden som man nu satsar allt mer på.

- Bolaget har påbörjat upphandling av logistiktjänster för att omedelbart öka lagerkapacitet och på lång sikt anpassa logistiken till en fortsatt europeisk expansion, skriver Footway i kvartalsrapporten.

LÄS ÄVEN: Footway skalar upp rejält - behöver omedelbart öka lagret

Satsar på hållbarhet

Footway skriver också i rapporten att de nu har valt att investera mer i hållbara transporter.

- Under perioden har avtal för klimatneutrala leveranser under namnet Go Green slutits med DHL Express. Utsläppen kompenseras med motsvarande investeringar i klimatskyddsprojekt, energieffektivitet, förnyelsebar energi och skogsplantering.

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!