Fullskalig e-handel för Bergendahls – nyanställer 60

Vill erbjuda leverans dagens efter.

Bergendahls-koncernen, som bland annat driver CityGross butiker och e-handel, kommer att nyanställa ett 60-tal personer till sitt centrallager i Hässleholm.

Redan i februari 2017 kunde vi berätta att CityGross skulle slå samman två av sina tidigare lager, då belägna i skånska Hyllinge samt i Värnamo, till ett gemensamt lager i Staffanstorp. 

Annons

LÄS ÄVEN: Storsatsar på e-handeln - Bergendahls får nytt lager

Förutom det har matjätten även sitt säte och centrallager i Hässleholm, och nu innebär e-handelsexpansionen att även det lagret ska få fler medarbetare.

300 ska bli 360

De 60 nya medarbetarna beräknas rekryteras innan årsskiftet och kommer alltså att göra att arbetsstyrkan på Hässleholmslagret växer från 300 till 360 personer. Tanken är att Bergendahls därefter ska kunna erbjuda en lansering av en e-handel med ett fullskaligt sortiment och dagen-efter-leveranser.

- Det är inte ofta som vi rekryterar så pass många personer på en och samma gång. Vi söker i första hand personer med truckkort som kan börja hos oss omgående, säger Mathias Reimer, lagerchef på Bergendahls Food i Hässleholm till 8till5. 

Men att faktiskt hitta alla de nya medarbetarna är en annan femma.

- Genom åren har det blivit lite svårare med rekryteringen. Vi är en stor arbetsgivare i en liten stad, och det är knappast så att det står en massa potentiella lagerarbetare som bara väntar på att få jobb, säger Mathias Reimer. 

"Ökat behov av deltidsanställningar"

Han menar att en av utmaningarna är konsumenternas varierande inköpsbeteende, vilket gör att det är svårt för matjätten att ha en jämn lagerproduktion.

- Det har lett till att vi har ett ökat behov av deltidsanställningar. Sedan ser vi gärna att sökanden har viss erfarenhet av lagerarbete, säger Mathias Reimer.

Annons

Annons