Fyndiq avstår från 100 miljoner kronor i riskkapital

Efter den avbrutna Tysklandslanseringen väljer Fyndiq att avstå från två tredjedelar av de 150 miljoner som bolaget tog in för sin expansion.

Igår meddelade Fyndiq att man lämnar Tyskland för att istället helt fokusera på den svenska marknaden, både för att öka tillväxten men också lönsamheten. Ett drag som bland annat innebär att bolaget kommer att säga upp mer än en fjärdedel av sin personal.

Men den avbrutna internationella expansionen innebär även att Fyndiq avstår från två tredjedelar av de 150 miljoner kronor i riskkapital från Industrifonden och Northzone som man plockade in hösten 2014 för sin Tysklandslansering, rapporterar Di Digital.

Annons
Annons

Ska bli lönsamma

Enligt Fyndiqs medgrundare och VD, Dinesh Nayar, beror beslutet att inte utnyttja optionen på de resterande 100 miljonerna på att man vill fortsätta ha kontroll över bolaget. Fyndiq hoppas även att den internationella inbromsningen och att den minskade personalstyrkan kommer innebära att man snart kommer att kunna visa upp svarta siffror.

– För helåret 2016 kommer vi inte att gå med vinst men vi tar bolaget till lönsamhet på månadsbasis under det här året, säger Dinesh Nayar till Di Digital.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!