Fyndiq sålde för 60 miljoner under första halvåret

Merförsäljningskanalen Fyndiq fortsätter att växa. Under årets första sex månader har företaget ökat försäljningen med 150 procent jämfört med samma period 2012. Under perioden såldes det totalt 630 000 produkter till 215 000 konsumenter.

Fyndiq som sedan starten 2010 satsat på att bli ett Ullared på nätet, fortsätter att växa och leverera ökad försäljning till Sveriges handlare. Under årets sex första månader sålde företaget produkter för drygt 60 miljoner kronor.

En ökning med 150 procent jämfört med motsvarande period 2012 som omsatte cirka 24 miljoner kronor. Under de första sex månaderna såldes det totalt 630 000 produkter till 215 000 konsumenter.

Annons
Annons

– Trots en solig sommar lyckades vi hålla uppe försäljningen under sommaren vilket var ett trendbrott jämfört med tidigare år, säger Fredrik Norberg, marknadschef på Fyndiq.

Julhandeln kommer slå alla rekord

Redan tidigare i år rapporterade Fyndiq om en rejäl omsättningsökning för förra året. Under 2011 omsatte företaget 8 miljoner kronor, en siffra som ökade till 56 miljoner för helåret 2012.

En ökning som alltså fortsatt under årets första sex månader, och det verkar inte finnas några tecken på avmattning. För de första dagarna i september ligger företaget på en försäljning på cirka 1500 orders per dag, med en tydlig försäljningsökning från vecka till vecka.

– Vår tillväxt ligger enligt plan, och till och med över tack vare den starka sommaren, men nu ser vi fram emot hösten och julhandel som kommer slå alla tänkbara rekord, säger Dinesh Nayar vd på Fyndiq.Källa: Press
På bild: Dinesh Nayar

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!